Als jouw architect beluister ik je bouw –en/of verbouwingsdromen. Deze wensen worden omgezet in een architecturale vormgeving welke de dialoog zal vormen tussen de ruimte en zijn gebruiker. Je verwachtingen toets ik af aan het voorgestelde ontwerp en aan je budget. Doorheen het hele proces waak ik erop dat je wensen en budget een mooie balans vormen. Zo komen we tot een realistisch eindresultaat en vormen we samen een sterk team doorheen het volledige bouwproces.

Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens

Doorkijkwoning. Een smalle rijwoning met doorzichten en natuurlijke lichtinval waren de uitgangspunten van het ontwerp. De woning is gelegen in een rustige straat. Het was van belang om het contact met de straat te bewaren en toch een zekere geborgenheid te scheppen. De trap werd dwars in de voorplaats gepositioneerd waardoor deze een volledige inkijk in de woning voorkomt en tevens een belangrijke rol speelt in het creëren van interne doorzichten, lichtinval en perspectieven. Door het alterneren van de vloer niveaus ontstaat een visuele verbinding tussen de bouwlagen en schijnt de avondzon tot diep in de centraal gelegen keuken.

Ook door het toevoegen van een lichtschacht valt het daglicht op diffuse manier tot diep in de woning. Het sobere gebruik van materialen vormt een visuele leidraad door de hele woning welke de interne ruimtewerking versterkt. Tijdens de uitvoeringsfase zijn we erin geslaagd het ontwerp te handhaven en hebben we voor een begrensd bouwbudget een belangrijke meerwaarde kunnen creëren.

Foto's door Stijn Knapen

Doorkijkwoning. Een smalle rijwoning met doorzichten en natuurlijke lichtinval waren de uitgangspunten van het ontwerp. De woning is gelegen in een rustige straat. Het was van belang om het contact met de straat te bewaren en toch een zekere geborgenheid te scheppen. De trap werd dwars in de voorplaats gepositioneerd waardoor deze een volledige inkijk in de woning voorkomt en tevens een belangrijke rol speelt in het creëren van interne doorzichten, lichtinval en perspectieven. Door het alterneren van de vloer niveaus ontstaat een visuele verbinding tussen de bouwlagen en schijnt de avondzon tot diep in de centraal gelegen keuken.

Ook door het toevoegen van een lichtschacht valt het daglicht op diffuse manier tot diep in de woning. Het sobere gebruik van materialen vormt een visuele leidraad door de hele woning welke de interne ruimtewerking versterkt. Tijdens de uitvoeringsfase zijn we erin geslaagd het ontwerp te handhaven en hebben we voor een begrensd bouwbudget een belangrijke meerwaarde kunnen creëren.

Foto's door Stijn Knapen
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens
Ruth Carlens

Zorgwoning. Door enkele eenvoudige ingrepen werd de garage van een bel-etage woning omgebouwd tot een wooneenheid voor een dame op rust. Binnen de beperkte oppervlakte werd er getracht een compacte, doch open woning te creëren. Het openbreken van de zuid georiënteerde achtergevel zorgt voor een brede en diepe bezonning. Een lang gerekte kastenwand dient als drager van het dagelijks functioneren binnen de ruimte.

Ze vormt een plek van ontspanning, rust en werken. De voorin gelegen badkamer krijgt zijn natuurlijk daglicht door de transparante beglazing boven oog hoogte. Warme, lichte materialen bewaren de eenvoud van het ontwerp. Met een beperkt bouwbudget en wel overwogen keuzes werd een grote meerwaarde bereikt. (in samenwerking met Honk Architecten)

Mail me, schrijf me, bel me

Ruth Carlens
Pleinstraat 33
3001 Heverlee
0494 / 68 ‍17 ‍73
hallo@ruthcarlens.be